Site icon Bilim Sokak

En İyi VPN Uygulamaları (IOS, Android, Chrome)

Bu günlerde yine Facebook’un kapatılacağı söylemleri ile karşı karşıyayız. Geçen sene Twitter ve Youtube’a olduğu gibi, Facebook’a girişte de erişim engeliyle karşı karşıya gelirsek ne yapacağımızı geçen yıl ki tecrübelerimize dayanarak az çok biliyoruz. VPN kullanacağız tabi ki.

      Peki, VPN Nedir?

VPN yani Virtual Private Network, sanal özel ağın kısaltmasıdır ve ağlara uzaktan erişim sağlamamızı sağlar. Sanal bir ağ uzantısı olduğundan fiziksel olarak bağlıymış gibi işler. Kısacası VPN mevcut internet bağlantınızı kullanarak  ağ üzerinden başka bir ağa bağlanma yöntemidir.
PEKİ VPN NE İŞE YARAR?:

VPN aslında çok işe yarar, ülkemizde en yoğun kısıtlamalar ve sansürleri delmek için kullanılsa da  pek çok farklı işlevi bulunmakta.

1En çok kullanılan işlev; kısıtlı ve yasaklı sitelere giriş:

Ülkemizde Twitter, Youtube gibi oldukça fazla kullanıcısı olan legal siteler bile engellenebiliyor ancak WEB engellenmemek üzere tasarlanan bir sistem olduğundan her zaman bir çıkış yolu bulunuyor. VPN bu yöntemlerden birisidir, sanal olarak sizi başka bir ülkede gösterir ve 3. sahışların görmesini engellemek üzere şifreleyek hiç bir sansüre, engele takılmadan hedefinize ulaşmanızı sağlar.

     2) Okul ve ş ağlarına bağlanmak:

Okul ve işyerlerinde çoğu sanal iş uzaktan yapıldığından güvenliği sağlamak ve üçüncü kişileri uzak tutmak için VPN yöntemi kullanılmakta.

   3Dosya indirmek (Torrent):

Ülkemizin aşırı özgür internetinde çoğu torrent sitesi yasaklanmakta, bunun sebebi yasadışı ve korsan olan Torrent dosyalarıdır. VPN bağlantı hızını her ne kadar düşürsede engelleri ortadan kaldırdığı için dosya indirmede kullanışlıdır ayrıca güvenlidir.

4)  Gizlilik ve güvenlik:

Sadece İnternette değil bize özel olan her şeyin gizli kalmasını isteriz ve bunun için farklı yöntemler uygularız, bu yöntemlerin internet versiyonu da VPN oluyor. Banka bilgileri ve özel her türlü bilgiden üçüncü şahısları uzak tutmak için VPN en iyi yoldur.

İŞE YARAYACAK VPN UYGULAMALARI:

         ANDROİD İÇİN:

An itibariyle Google Play Store da bulunan VPN uygulamaları:

Hotspot Shield VPN; Ücretsiz versiyonu reklamlarla desteklenmekte, Wifi dışında 3G/4G de kullanılabiliyor. Uygulamanın boyutu 4.85 MB ve indirme hızı saniyede 6.5 Mbps.
TunnelBear VPN; Öncelikle belirtmek isterim ki, uygulama geçen sene Twitter ve Youtube sansürlemesinde kotasını kaldırarak kalbimde taht kurmuştu. Geçen zaman içinde güncellemelerle uygulama tatlı ayısını animasyonlarla süslemiş. Amerika, Kanada, İngiltere, İrlanda, Hollanda, Fransa, Almanya,İsviçre ve İtalya ağlarına bağlanan uygulamanın şuan için aylık 500 mb kotası bulunuyor ve 16.42 MB büyüklüğünde.
SuperVPN Free VPN Client;  Ücretsiz VPN uygulamaları bölümünde en üstte çıkan uygulamaya göz atacak olursak, kullanımı oldukça rahat olan uygulamada tek eksik bence saat başı yenileme gerektiriyor olması. Uygulama 5.13 MB büyüklüğünde.
Psiphon; Yazar tavsiyesi olan uygulamadır, uzun süredir kullanmama rağmen bir kota ile karşılaşmadım, kullanımı

Your ads will be inserted here by
AdSense Now! Lite.Please go to the plugin admin page to
Setup your Ads or Suppress this ad slot or Suppress Placement Boxes.

This red box is shown only when logged on as Admin

rahat ve her daim güncel kalan uygulama 11.71 MB büyüklüğünde.
Unlimited Free VPN- betternet; Tamamen ücretsiz VPN uygulaması, kullanışı rahat ve sonsuza kadar kalacağını iddia eden uygulama 11.90 MB boyutunda.

       IOS İÇİN:

Hotspot Shield VPN; Android de olduğu gibi IOS da da karşımıza çıkan uygulama ülkemizde en çok tercih edilen VPN olma özelliğini taşıyor aylık 5 yıllık 30 dolar olan uygulama ücretsiz versiyonunda sadece ABD sunucularını kullanıyor.
TunnelBear VPN; Android de olduğu gibi çalışıyor.

Exit mobile version